Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies celem dostarczenia zawartości stron i reklam dostosowanych do Ciebie. Aby uzyskać więcej informacji informacji, zapoznaj się z naszą Polityką plików „cookies”.Zatwierdź ok

Ksylitol

Difresh sprayu usta, zwłaszcza dla palaczy

Difresh sprayu usta zawiera ksylitol mięta specjalną substancję chemiczną do palaczy, który usuwa wszystkie pozostałości po kilku sekundach dym w ustach, pozostawiając uczucie świeżości i...
Zewnętrzny dostawca
Hurtownik z sektora Urządzenia usługowe w Sevilla
3,98 zł /jdn
Minimalna ilość: 366 jednostek
Napisz e-mail
Zamieść Twoje ogłoszenia tutaj Chcesz dowiedzieć się więcej?
Czas dostawy: 2 dni Produkt niedostępny
Opis produktu

Ksylitol

:
Nr. identyfikacyjny produktu: 4066053
Ksylitol kukurydziany

Ksylitol to substancja, która w naturalnej formie, występuje w owocach włóknistych, kolbach kukurydzy oraz w drzewach liściastych, np. w brzozie. W naturalnej formie ksylitol występuje też w organizmie człowieka oraz zwierząt, jako produkt uboczny w procesie przemiany glukozy.

Nasz ksylitol pozyskiwany jest z kolb kukurydzy niemodyfikowanej genetycznie.

Ksylitol ma o 40 % mniejszą kaloryczność i o 75 % mniej węglowodanów od sacharozy i jest absorbowany i powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, dzięki czemu posiada indeks glikemiczny ponad 14-krotnie niższy od powszechnie spożywanego cukru buraczanego.

Spożywanie żywności/napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności / napojów zawierających cukier.
Żywność/napoje zawierające ksylitol pomagają w zachowaniu mineralizacji zębów

Ksylitol należy wprowadzać do diety stopniowo, zaczynając od małych ilości. Zbyt duże spożycie może wywołać efekt przeczyszczający . Nie zaleca się podawania produktu małym dzieciom.

Ksylitol z wyglądu i smaku przypomina zwykły cukier. Jego działanie jest jednak zupełnie inne. Jest to alkohol cukrowy, chroni przed spustoszeniami w organizmie, jakie powoduje spożywanie zwykłego cukru.

CIEKAWOSTKA:

Pozyskiwanie ksylitolu kukurydzianego:

Hydroliza ksylanów jest prowadzona przez mikroorganizmy, podobnie jak redukcja ksylozy do ksylitolu, która również odbywa się na drodze fermentacji bakteryjnej. Metoda ta jest prostsza, od metody pozyskiwania ksylitolu brzozowego, a odpady są biodegradowalne, dlatego jest tańsza i naturalna. Nic bardziej mylnego, że kylitol kukurydziany jest gorszy od brzozowego.




Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.
(Zobacz więcej) Słowa klucze: Ksylitol Kategoria: Żywność > Inne produkty spożywcze i napoje

Sprzedawaj Twoje produkty na największym internetowym portalu dla firm