Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies celem dostarczenia zawartości stron i reklam dostosowanych do Ciebie. Aby uzyskać więcej informacji informacji, zapoznaj się z naszą Polityką plików „cookies”.Zatwierdź ok
Mąka żytnia pełna typ 2000
Mąka żytnia pełna typ 2000
Do uzgodnienia
Prośba o więcej informacji
Dodaj do ulubionych

Mąka żytnia pełna typ 2000

  • Czas dostawy:na zamówienie
Cena do uzgodnienia
Nie zawiera VAT
Opis produktu

Mąka żytnia pełna typ 2000

:
Zastosowanie: wypiek ciemnego pieczywa, sporządzanie zakwasu, jako dodatek do ciasta naleśnikowego

Przepis na zakwas

Garść mąki, mniej więcej 100g mieszamy gruntownie z letnią wodą (temperatura ok. 40st.C), aby otrzymać dość gęstą papkę konsystencji ciasta na racuchy, bądź kwaśnej śmietany.

To wszystko zostawiamy w cieple. Co 12 godzin dobrze jest tę papkę dokładnie wymieszać, tak, aby powstały pęcherzyki powietrza, znowu przykryć i odstawić.

Przez 4-5 dni dodajemy do zakwasu garść mąki i trochę wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Optymalna temperatura do rozwoju zakwasu to między 25 a 30 stopni C

Mąkę i wodę dodawać porcjami, co 24 godziny.
(Zobacz więcej)
Nr. identyfikacyjny produktu: 816055 | Sprzedawca Dostawca z zewnątrz
  • Data dodania produktu 11/03/2011
  • -
  • Zmiany wprowadzone przez sprzedawcę. 27/07/2014
(Zobacz więcej)
Zgłoś się po indywidualną wycenę do producentem
Dane kontaktowe Zmień dane | Zmień użytkownika
  • Zapomniałem hasła
  • Bez specyfikacji
  • Jestem zainteresowany/a: jednostek
Naciskając przycisk "Prośba o więcej informacji" zgadzasz się na Regulaminu i Polityki ochrony prywatnosci.
Formularz kontaktowy zawiera błędy, proszę sprawdzić wpisane informacje.
Produkty podobne do

Mąka żytnia pełna typ 2000

Sprzedawaj Twoje produkty na największym internetowym portalu dla firm