Olej z konopii. Cenny spadek przodków
Olej z konopii. Cenny spadek przodków
:Jednym z komponentów oleju z konopii jest chlorofil, to on zabarwia nasz produkt w zielonkawy kolor. Najważniejszą właściwością chlorofilu jest jego zdolność do przeciwdziałania onkologicznym procesom, dlatego też częste i systematyczne wykorzystywanie tegoż oleju, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów.
Oprócz tego, olej z nasion konopii mieści w swoim składzie niezbędne nam nienasycone kwasy tłuszczowe: omega-3 i omega-6, a także szeroką gamme aminokwasów. W oleju z konopii utrzymują się stężenia kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w proporcji 1:3. Kwasy tłuszczowe, takie jak: linolenowy i alfa-linolenowy są także obecne w oleju z nasion konopi, stanowią one niezastąpiony składnik tegoż specyfiku, uczestniczą we wzroście i rozwoju młodego organizmu.
Olej z konopii to nie tylko kwasy tłuszczowe, ale i różne witaminy takie jak witamina A, B1, B2, B6, E, K, D, a także mikroelementy i minerały-wapń, cynk, żelazo, fosfor, potas, siarka i mangan. Uczeni uważają, że skład tego oleju jest unikalnie zrównoważony i idealnie odpowiada potrzebom organizmu człowieka.