Piec do Pizzy Opalany Drewnem
Piec do Pizzy Opalany Drewnem
:Piece opalane drewnem z Lini-v są najlepszym wyborem dla każdej pizzerii, która lubi piec oryginalną pizzę w tradycyjny sposób. Dzięki swej szczególnej konstrukcji możliwe jest osiąganie temperatury do 350 °c. Czas pieczenia pomiędzy 3 i 4 minutami. z zewnątrz jest wykończony mocno dociśniętą gliną w dużej ilości. Dzięki temu stwarza wysoko stabilny materiał, który jes niesamowicie ognioodporny. Paraboliczny kształt pieca i odpowiednia wysokość pozwala na równomierną dystrybucję ciepła na płycie bazowej, co pozwala na ciągłość pieczenia. Piece opalane drewnem z lini-vz używają o połowę mniej drewna niż inne piece tej samej pojemności. w zależności od rozmiaru, standardowe wyposażenie pieca zawiera 3-4 płyt bazowych, 4-6 segmentów kopuły, 1 stalowe drzwi oraz 1 termometr. Piece muszą być zbudowane na zaprawie grubości 8-10 cm. do izolacji"Rock Woll" (gęstość 100 mm) musi być ułożona na grubość 12 cm i wzmocniona żelazem. Ten materiał również formuje strukturę pod końcową warstwę zaprawy grubości 40 mm.