Hiszpania dużo białego wina
Hiszpania dużo białego wina
:MARTINACHE "White Wine D.O. Rueda. Hiszpania
Odmiana: Verdejo 100%
Stopień alkoholowy: 13,00% obj.
Produkcja: ograniczona
Winifikacja: Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w niskiej temperaturze (15ºC)
Zimna maceracja w (6ºC)
Starzenie: pozostaje na osadzie przez 3 miesiące. W tym czasie są regularnie usuwane.
Faza wizualna: Jest to wino czyste i jasne dla oka, o słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.
Faza Węchowa: Średnio-wysoka intensywność na nosie, z szerokim spektrum aromatów: dojrzałe owoce włosa (brzoskwinia i morela), nuty cytrusowe (grejpfrut, skórka pomarańczy ...) i drobne niuanse ziół balsamicznych. Posiada bardzo ciekawe podłoże mineralne; Zbyt skomplikowane
Faza smakowa: w ustach przyjemne i ciepłe wejście; Jest jednocześnie okrągłe i tłuste, ponieważ ma dobrą kwasowość, która wzmacnia aromaty anyżu i słodki posmak pomarańczy i cytrusów. Długi finisz ze słodkim akcentem, w którym ponownie pojawiają się nuty moreli
Winnice: Fuente el Sol, Valladolid
Kojarzenie: ryby, owoce morza, przystawki, makarony, sery, pasztety, sałatki, białe wędliny, kiełbaski, przystawki ...
Temperatura serwowania: 7º C - 9º C