piec do pizzy zanolli citizen pw
piec do pizzy zanolli citizen pw
:Elektryczny modułowy piec do pizzy idealnie nadaje się do wypieku różnego rodzaju pizzy, a także innych dań gastronomicznych
Modułowość pieca pozwala na dostosowanie ilości komór do własnych wymagań i potrzeb. Można piętrować maksymalnie do 3 pieców, co zwiększa wydajność lokalu, jednocześnie oszczędza dużą ilość miejsca
Możliwość wyposażenia w innowacyjny i łatwy w obsłudze elektroniczny panel sterowania
Tryb energooszczędny - pozwala na zmniejszenia poboru energii przez urządzenie - dostępny opcjonalnie wraz z elektronicznym panelem sterowania (patrz akcesoria)
Czasowe programowanie startu urządzenia- dostępne opcjonalnie wraz z elektronicznym panelem sterowania (patrz akcesoria)
Precyzyjna kontrola ciepła poprzez elektroniczną regulację temperatury, oraz oddzielne, niezależne sterowanie górnymi i dolnymi grzałkami
Grzałki przy drzwiczkach zabudowane są stalą nierdzewną, co kompensuje straty ciepła
Dno komory pieca wyłożone płytą szamotową - idealną do wypieku pizzy
Gwarancja równomiernego wypieku i niezawodności przy długotrwałej, ciągłej pracy pieca
Możliwość wyłożenia całej komory kamieniem szamotowym - zalecane równoczesne zwiększenie mocy urządzenia (CITIZEN PW 6 / P)
Doskonała izolacja komory pozwalająca na maksymalizację produkcji przy równoczesnej oszczędności energii
Atermiczne uchwyty drzwiczek
Możliwość dokupienia podstawy pod piec i komory wzrostowej
Niezależne podwójne oświetlenie halogenowe w każdej komorze
Trwała i łatwa w czyszczeniu konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej
Przeszklone okienko rewizyjne ze szkła hartowane umożliwiające podgląd wypieku
W przypadku zakupu jednego pieca i komory wzrostowej zalecane podwyższenie konstrukcji modułowej o wysokość 30 cm (pomiędzy piecem, a komorą wzrostową) - pozwoli to na łatwiejszy dostęp do pieca i większy komfort użytkowania
Uwaga - W przypadku piętrowania pieca dwukomorowego i jednokomorowego wymagane jest zastosowanie podstawy o wysokości 71 cm, w takiej kombinacji niemożliwa jest komora wzrostowa!
Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne [mm]: 1420x1030x780
Wymiary wewnętrzne [mm]: 1050x700x160
Wysokość komory [cm]: 16
Pojemność pizz ? 33 cm: 12 (6+6)
Pojemność blach 400x600: 4 (2+2)
Moc maksymalna [kW/h]: 17,6 (8,8+8,8)
Moc średnia [kW/h]: 9,2 (4,6+4,6)
Temperatura [°C]: do 400
Zasilanie [V]: 400